Цветя и музика

Снимка на Донка Ангъчева, Вълчан Вълчанов и Кварто Квартет с текст

Дата

08.03.2024

Час

Програма

За събитието

Празничният спектакъл “Цветя и музика” е едно изключително и необичайно събитие в концертния живот на София, в което участие ще вземат световната звезда на пианото, виртуозната Донка Ангъчева, квартет „Кварто“, обоиста Чани Вълчанов и много приятели, обединени от идеята да създадат пролетен празник на музиката и ведрите емоции на възраждащия се след зимните месеци живот!

Фокусът на концерта ще бъдат творбите на Александро Марчело, Енио Мориконе, Астор Пиацола, Чарли Чаплин, Георги Андреев и други.

Публиката ще се наслади на музика от филмите „Октопод“, „Модерни времена“ и популярното “Adiós Nonino” на Пиацола в съвсем нов аранжимент.

Със специалното участие на Мария Илиева

Водещ – Георги Тошев

Специално за този концерт, Софийска филхармония и квартет „Кварто” канят пианистката Донка Ангъчева, която над 25 години живее и работи във града на музиката Виена. Донка е артист на престижната марка за пиана “Bösendorfer”, има издадени 9 албума, стотици концерти в най-престижните световни зали, милиони слушания в стрийминг платформите, а през 2023 г. беше отличена като „Жена на годината“ в категорията „Изкуство и музика“ в Австрия. Тя е създател на артистичната инициатива “Die Kunst lebt weiter“. Вдъхновен от изкуството и житейският ѝ път, журналистът Георги Тошев засне филм за творчеството ѝ, наречен “Appassionata”.

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Предстоящи събития на „Quarto“ квартетКакво търсиш днес?