Соня Йончева и Софийската филхармония

За събитието

Соня Йончева – българската прима, която покори света, пристига за концерт със Софийската филхармония на 15 ноември. Под диригентството на маестро Найден Тодоров тя ще представи Пучиниева програма.
Звездата на Соня Йончева блести на сцените на Метрополитън опера, Кралската опера Ковънт Гардън, Ла Скала, Баварската опера, Берлинската опера, Виенската и Парижката опери. Само за няколко години тя се превърна в едно от най-търсените сопрани. Партнира си с артисти от ранга на Пласидо Доминго, Дмитрий Хворостовски, Стинг, Йонас Кауфман, Томас Хемпсън, Антонио Папано. Богатият ѝ репертоар се разпростра от Барока до творби от Моцарт, Чайковски и Пучини. Българката е от малкото артисти в историята на Метрополитън опера, който в един сезон участва в три спектакъла, всеки един от които предавани на живо в 2000 кинотеатри по целия свят. Нейното изпълнение на Виолета от операта „Травиата“ на Верди се оценява като най-доброто след това на Мария Калас.
В биографията й са вписани още забележителни роли на Дездемона в „Отело”, Микаела в „Кармен”, Мими в „Бохеми”, а нейната Йоланта в едноименната опера на Чайковски в Парижката опера й спечели признанието за най-добрата певица в тази роля. Соня е единствената оперна певица след Мария Калас, която е поканена от Ла Скала да изпее основната партия в рядко изпълняваната опера на Белини „Пиратът“.
Българката попадна в списъка с топ 5 на най-вдъхновяващите жени по света на изданието Воуг – Индия. Тя беше и специален гост на наградите „Оскар“ през тази година.
През 2015 г. Соня пя на сцената на зала „България“ под диригентството на съпруга си Доминго Хиндоян. През 2017 тя представи своята Вердиева програма за първи път в зала 1 на НДК отново в компанията на съпруга си. Миналата година Соня беше част от концерта на Софийската филхармония в една от най-престижните зали в света – зала БОЗАР в Брюксел по повод поемането на Председателството на Съвета на ЕС от България.
През юни тази година тя беше една от звездите в в Гала концерта на Ролекс в Миланската Скала заедно с изключителните оперни гласове Пласидо Доминго, Йонас Кауфман и Хуан Диего Флорес и пианистката Юджа Уанг.
На 15 ноември в зала „България“ Соня Йончева ще представи арии из опери на Джакомо Пучини. Партньор в дуетите ще ѝ бъде младият тенор Михаил Михайлов – лауреат на конкурса „Гена Димитрова“.

 

 

ПРОГРАМА:

 1. Интермецо из операта”Манон Леско“
 2. Aрия на Мими „Donde Lieta Usci“ из II действие на операта „Бохеми“.
 3. Ария на Манон „In quelle trine morbide“ из II действие на операта „Манон Леско“
 4. Ария на Рудолфо „Che gelida manina“ из I действие на операта „Бохеми.
 5. Ария на Мими „Si mi chiamano Mimi“ из I действие от операта „Бохеми“
 6. Дует на Рудолфо и Мими „O soave fanciulla“ из I действие на операта „Бохеми“.

Втора част

 1. Встъпление към второ действие на операта „Вилиси“
 2. Ария на Анна „Se come voi piccina“ из I действие от операта „Вилиси“
 3. Ария на Тоска „Vissi d’arte“ из II действие на едноименната опера
 4. Ария на де Грийо „Donna non vidi mai“ из операта „Манон Леско“
 5. Ария на Бътерфлай „Un bel di vedremo“ из II действие на операта Мадам Бътерфлай
 6. Ария на Манон „Sola perduta abbandonata“ из IV действие на операта „Манон Леско“

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Виж събитието във Facebook:


Предстоящи събития на Национален филхармоничен оркестърКакво търсиш днес?