Сара Чанг в София

Дата

10.11.2019

Час

Програма

Цени на билети

Ценова категория 50 лв.

Ценова категория 60 лв.

Ценова категория 70 лв.

Ценова категория 80 лв.

Ценова категория 100 лв.

За събитието

Сара Чанг се завръща в София за концерт със Софийската филхармония и маестро Найден Тодоров. Само две години след еказалтирания прием на нейното изпълнение на Годишните времена от Пиацола у нас, тя удържа на обещанието си да свири отново с първия ни оркестър – този път Концерт за цигулка и оркестър на Сибелиус. Във втората част на вечерта ще звучи Симфония N9 „Из новия свят“ на Дворжак.

Пътят на магнетичната Сара Чанг към световната сцена започва от най-ранни детски години. Още на 8-годишна възраст тя дебютира на сцената на Нюйоркската филхармония. Макар и на изключително крехка възраст, тя вече демонстрира таланта си пред доказани диригенти като Рикардо Мути и Зубин Мета. Едва на 10 години тя записва и своя първи албум, наречен „Дебют“.

В настоящия момент Сара Чанг е сред най-високоплатените солисти в света. Тя е носител на редица награди и призове, като за нея е практика да свири с най-големите оркестри в Европа, Северна Америка и Азия. Годишно изнася около 150 концерта пред публика.

След един от тях вестник “Ню Йорк Таймс“ пише: “Госпожа Чанг беше “чудо “. Нейният плътен, красив тон, невероятната интонация и сдържана дискреност се сработиха перфектно с музиката. Публиката чуваше всичко и всичко си заслушаваше да се чуе.”

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Виж събитието във Facebook:


Какво търсиш днес?