Празничен новогодишен концерт „СЕВЕРА И ЮГА“ – ОТЛАГА СЕ

(музика от двете Америки)

Дата

01.01.2021

Час

Програма

За събитието

Уважаема публика,

Празничният новогодишен концерт „Севера и Юга“, който беше планиран да се проведе на 1 януари 2021 г. в зала 1 на НДК, се пренасочва по желание на организаторите от НДК. Търси се вариант за нова дата. Билетите ще важат без презаверка.
Можете да замените своите билети за други концерти на Софийската филхармония или да ги върнете на касата на зала „България“ или в мрежата на Ивентм.

Извинете ни за причиненото неудобство!

Традиционният празничен новогодишен концерт на Национален дворец на културата тази година ще бъде под надслов „Севера и Юга” и ще се проведе в партньорство със Софийска филхармония. Негов диригент ще е маестро Емил Табаков, който във времето назад е бил и артистичен директор на фестивала, основан от именития български диригент Емил Чакъров, ученик на Херберт фон Караян и Мишел Глоц – един от най-известните продуценти на класическа музика в света.
Въпреки световната кризисна ситуация НДК възнамерва да проведе на живо Празничния новогодишен концерт на 1 януари 2021 г. в зала 1 от 18:30 ч.
В Празничния новогодишен концерт „Севера и Юга” Фестивалният оркестър ще бъде достойно заместен от един от най-добрите ни оркестри – този на Софийската филхармония под брилянтното ръководство на маестро Найден Тодоров.
Програмата, която Емил Табаков ще предложи тази година на ценителите, е музикална разходка през неговия респектиращ прочит на Севера и Юга от класиката на Америка с творци като Ленард Бърнстейн и Оскар Питърсън през бродуейския мюзикъл на Гершуин, горещите ритми на аржентинското танго и мелодиите на Рио де Женейро. „Уестсайдска история“, „Порги и Бес”, „Funny Face” са само част от познатите и любими заглавия, които ще прозвучат в програмата. За публиката остава удоволствието да се наслади на най-добрите образци на американската музикална култура: класически симфонични пиеси, красиви оперни арии, традиционен джаз, огнен афро-американски фолклор.
Маестро Табаков е поканил и интригуващи гости солисти за изпълнението на всяка една пиеса, китара, банджо, саксофон и вокал ще допълват цветното музикално пътуване през различните страни на Америка.

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Какво търсиш днес?