Оперната дива Анджела Георгиу и Софийската филхармония

За събитието

Анжела Георгиу, най-бляскавата и талантлива оперна певица на нашето време, ще изнесе концерт в Зала 1 на НДК на 25 февруари 2019, по покана на Софийската филхармония.

Програмата на концерта включва любими оперни произведения в изпълнение на примата и Софийската филхармония с диригент маестро Найден Тодоров. Анджела Георгиу лично е избрала тенора, който да участва в концерта – Стивън Костело. Едва на 37 години, американският певец вече се подрежда в списъка на най-добрите тенори в света.

Програмата ще включва различни арии и дуети, между които:

Del sultano amurate (Адриана Лекуврьор, Чилея)

Esulti pur la barbara (Любовен елексир, Доницети)

Un bel di (Mадам Бътерфлай, Пучини)

O soave fanciulla (Бохеми, Пучини)

Habanera (Кармен, Бизе)

Nuit d’hyménée (Ромео и Жулиета, Гуно)

Ebben, ne andro lontana (Ла Вали, Каталани)

Lippen schweigen (Веселата вдовица, Лехар)

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Последните новини около Анджела Георгиу са, че на 14 декември предстои да й бъде връчена престижната награда на фестивала Пучини в Торе дел Ларго. Това признание не е изненада за тези, който са запознати с кариерата на Анджела Георгиу и нейните изключителни превъплъщение в Пучиниеви героини – Тоска, Мими и Магда.

Георгиу прави забележителни изпълнения и в оперите „Адриана Лекуврьор“, „Травиата“, „Симон Боканегра“, „Палячи“, „Фауст“ и др. Тя участва във филма„Тоска“ на режисьора Беноа Жао (2001), тя е и незабравимата Магда в „Лястовичката“, дирижирана от Антонио Папано в запис за EMI и Мадам Бътерфлай в партньорство с Йонас Кауфман, отново за EMI.

В света на класическата музика Анджела Георгиу сияе като рядък феномен – не само певица и актриса с извънредна вокална техника, дълбока драматична и музикална интелигентост, но и магнетичен комуникатор, който завладява сърцата и умовете на ва публиката в дълбочина.

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Предстоящи събития на Национален филхармоничен хорКакво търсиш днес?