„Новорождение“

Рождественски благотворителен концерт

За събитието

 

„НОВОРОЖДЕНИЕ“ – ТЪРЖЕСТВЕН БЛАГОТВОРИТЕЛЕН РОЖДЕСТВЕНСКИ КОНЦЕРТ

 

В навечерието на един от най-светлите Християнски празници – Рождество Христово, фондация “Нашият дом е България“ за поредна година организира тържествен Рождественски благотворителен концерт „Новорождение“ в прослава на Словото, което стана плът.

 

Събитието се осъществява с благословението на Негово Светейшество Неофит – Митрополит Софийски и Патриарх Български.

 

Концертът ще се състои на 22.12.2021 г., от 20:00 ч., в голямата зала на Концертен комплекс „България“.

 

В програмата са включени църковнославянски песнопения, симфонични изпълнения, изпълнения на орган, художествен прочит на текстове от Свещеното писание и известни коледни песни. Един от акцентите в програмата е и светлинното шоу „Портали“, което за първи път ще бъде представено в зала „България“.

 

Участват:

Националният филхармоничен хор “Светослав Обретенов” с диригент Славил Димитров, Софийският свещенически хор с диригент ставрофорен иконом Кирил Попов, Женският хор „Ваня Монева“ с диригент Ваня Монева, Quarto Quartet и музиканти от Софийската филхармония, Деница Димитрова – арфа, Пламен Бейков –  бас-баритон, детска вокална група от неделното училище при Богословския факултет на СУ “Климент Охридски”  с ръководител протойерей Сава Кокудев.

 

Гост изпълнители-Миро и Невена Цонева

 

Водещи:

Галина Димитрова и Веселин Калановски

 

20% от сумата, реализирана от продажбата на билетите, ще послужи за дарение за възстановяването на храм „Св. Св. Кирил и Методий“ до Роженския манастир, за изграждането на парк „Пресвета Богородица Пантанаса-Всецарица“ и изчистването на ниските руини на древния манастир „Пресвета Богородица Пантанаса“ в Мелник.

Билети в мрежата на Ивентим и на касата на концертен комплекс „България“.

Концертът ще се проведе съобразно всички изисквания, наложени от пандемичната обстановка.

Заповядайте! Очакваме ви!

 

 

 

 

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Какво търсиш днес?