Концерт на София квартет

Снимка на жълто цвете с текст

За събитието

Поредният концерт с дрескод на „София квартет“ е на хоризонта. Дрескодът за публиката е в цветовете на пролетта, а програмата – класика в жанра.

В изпълнение на най-стария квартет на Софийската филхармония, на 27 май в Камерна зала България от 19 ч., ще прозвучи Струнен квартет в ла мажор, KV 464 от Волфганг Амадеус Моцарт и Струнен квартет № 3, оп. 59 „Арфите“ от Лудвиг ван Бетовен. Музикантите обещават безкомпромисно качество на изпълнение, добро настроение и много изненади.

Билети на касата на зала „България“ и онлайн на www.eventim.bg

Днес, обновен с едни от най-добрите инструменталисти в България, най-старият квартет на Софийска филхармония – „София квартет“ включва цигуларите Василена Милева – част от състава на първи цигулки в Софийската филхармония и Йордан Димитров – концертмайстор на Софийски солисти. Виолончелистът Любомир Ников е концертмайстор на Софийска филхармония, а доайенът на състава Валентин Геров е една от най-добрите първи виоли на България, водач на виолите в оркестъра „СИФ 309” за записи на филмова музика, удостоен с редица отличия, сред които „Златна лира“ на Съюза на музикалните и танцови дейци, наградата „Музикант на годината“ на предаването на БНР „Алегро виваче“ и Държавното отличие „Златен век“ за големи заслуги в областта на културата.

Камерният състав е с многобройни спечелени награди, сред които най-високото музикално отличие у нас – „Кристална лира“ на Съюза на музикалните и танцови дейци в България за 2004, Националната награда „Златен квартет“ на името на „Акад. Марин Големинов“ 2017, Наградата за принос в българската култура „Златно перо“ 2018.

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Предстоящи събития на Квартет „София“Какво търсиш днес?