Защото те обичам

Концерт на вокален ансамбъл „Славяни“

Дата

13.02.2018

Час

Програма

За събитието

На 14 февруари има три празника и всеки може да избере кой от тях да празнува. Ние ще празнуваме и трите.

Денят на лозаря – Трифон Зарезан. Според българския обичай в празничния ден селските стопани излизат на полето и зарязват няколко пръчки, поливат корените на лозата с вино и благославят: „Колкото капки, толкоз коли грозде“.

На 14 февруари Българската православна църква отбелязва църковния празник на Успение на Свети Кирил Славянобългарски. На него били възлагани различни поръчения с обществен характер. Отегчен от суетата на този свят, Константин избягал тайно в манастира на малоазийския Олимп при своя брат Методий, където създали славянската азбука и превели свещените книги на Православната църква на езика на солунските българи.

А на празника, посветен на Свети Валентин, влюбените изразяват любовта си един към друг, като си изпращат поздравителни картички и бонбони във формата на сърце. Обичайно се подаряват и цветя.

На този концерт вокален ансамбъл „Славяни“ ще почетат святостта на Свети Кирил Славянобългарски и славянската азбука и ще подаряват песни за вино, любов, ревност, срещи, раздели, щастие, разочарование. Съвместно с вестителките на любовта Bella voce.

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Галерия


Предстоящи събития на Вокален състав „Bella Voce“Какво търсиш днес?