„Енигма“ – симфоничен концерт с Дмитрий Маслеев и Урош Лайовиц

Цикъл "Сила и дух" - /Специален концерт/

За събитието

Носителят на Първа награда от 15-то издание на конкурса „Чайковски“ 2015 гоина в Москва ДМИТРИЙ МАСЛЕЕВ е солист на концерта на Софийска филхармония.
Започва да се занимава с музика на седем години в музикалната студия към местното средно училище, на десет години изнася първия си самостоятелен концерт. През 2000 година постъпва в музикалното училище №5 в град Улан-Уде, през 2001 е един от първите победители в регионалния конкурс „Найдал“, редовно се появява в концертните зали на града. През 2002 година Дмитрий Маслеев постъпва в Новосибирското музикално училище – колеж „Михаил Иванович Глинка“. През 2004 става лауреат и носител на първа награда на петия международен конкурс за млади пианисти на името на Татяна Николаева (Брянск). През 2006 постъпва в Московската Държавна Консерватория „П.И. Чайковски“ в класа на проф. Михаил Петухов.
Талантливият музикант е носител на редица награди и отличия. През 2010 стана победител на VII конкурс за пианисти в Гайяр, Франция; през 2011 – лауреат на международния конкурс за пианисти „Premio Chopin“ в Рим, Италия, където получи и голямата награда – роял и включващо 12 концерта турне из градовете на Италия. През 2013 спечели конкурса “Antonio Napoletano” в Салерно, Италия, а през 2014 – трета награда на Втория Общорусийски музикален конкурс в Москва.
Дмитри Маслеев е участник в проекта на Санкт-Петербургския Дом за музика „Младите изпълнители на Русия“ през 2010 – 2011 година. През 2015 бе удостоен със званието Заслужил артист на Република Бурятия. На 1 юли 2015 музикантът вписа името си в аналите на престижния международен музикален конкурс „П.И.Чайковски“ като получи първа награда и златния медал на конкурса. Концертира в Русия, Франция, Румъния, Германия и Италия.

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Какво търсиш днес?