„Енигма“ – симфоничен концерт с Дмитрий Маслеев и Урош Лайовиц

Цикъл "Сила и дух" - /Специален концерт/

За събитието

Носителят на Първа награда от 15-то издание на конкурса „Чайковски“ 2015 гоина в Москва ДМИТРИЙ МАСЛЕЕВ е солист на концерта на Софийска филхармония.
Започва да се занимава с музика на седем години в музикалната студия към местното средно училище, на десет години изнася първия си самостоятелен концерт. През 2000 година постъпва в музикалното училище №5 в град Улан-Уде, през 2001 е един от първите победители в регионалния конкурс „Найдал“, редовно се появява в концертните зали на града. През 2002 година Дмитрий Маслеев постъпва в Новосибирското музикално училище – колеж „Михаил Иванович Глинка“. През 2004 става лауреат и носител на първа награда на петия международен конкурс за млади пианисти на името на Татяна Николаева (Брянск). През 2006 постъпва в Московската Държавна Консерватория „П.И. Чайковски“ в класа на проф. Михаил Петухов.
Талантливият музикант е носител на редица награди и отличия. През 2010 стана победител на VII конкурс за пианисти в Гайяр, Франция; през 2011 – лауреат на международния конкурс за пианисти „Premio Chopin“ в Рим, Италия, където получи и голямата награда – роял и включващо 12 концерта турне из градовете на Италия. През 2013 спечели конкурса “Antonio Napoletano” в Салерно, Италия, а през 2014 – трета награда на Втория Общорусийски музикален конкурс в Москва.
Дмитри Маслеев е участник в проекта на Санкт-Петербургския Дом за музика „Младите изпълнители на Русия“ през 2010 – 2011 година. През 2015 бе удостоен със званието Заслужил артист на Република Бурятия. На 1 юли 2015 музикантът вписа името си в аналите на престижния международен музикален конкурс „П.И.Чайковски“ като получи първа награда и златния медал на конкурса. Концертира в Русия, Франция, Румъния, Германия и Италия.

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Галерия


Предстоящи събития на Национален филхармоничен оркестърКакво търсиш днес?