Бергмания: 100 години величие

Дата

13.10.2018

Час

Програма

За събитието

През 2018 г. светът отбелязва 100-годишнината от рождението на Ингмар Бергман. Каним ви на изискана галавечер с документалния филм на журналиста Георги Тошев с участието на звездата Лив Улман и музика от филмите на Бергман.

ЛИВ УЛМАН. КЪЩАТА НА СПОМЕНИТЕ.

Този филм е плод на една специална среща – с иконата на норвежкото кино Лив Улман. Магнетична актриса, муза и спътница в живота на Ингмар Бергман, тя става известна с блестящите си превъплъщения в цяла поредица от филми на шведския гений – „Персона“ (1966), „Часът на вълците“ (1968), „Срамът“ (1968), „Шепот и викове“ (1972), „Сцени от един семеен живот“ (1973), „Есенна соната“ (1978). Играе и в театъра, а от началото на 90-те години режисира няколко филма, сред които „Trolösa“ (2000) по сценарий на Ингмар Бергман.

На живо ще чуем феноменалното пиано на Стефан Врачев, който на шест годишна възраст започва да свири. Животът му е музика, вдъхновение и творчество. Днес е пианист-оркестрант и солист на Софийската държавна филхармония.
Печели награди от национални и международни конкурси за пианисти. Лауреат е на националния конкурс “Светослав Обретенов” през 1982 г.. Получава втора награда от националния конкурс “Лист – Барток”, проведен през 1989 г. в гр. София. Награден е със сребърен медал, диплом и наградата на публиката от международния конкурс за пианисти и певци “Мария Калас” – гр. Атина през 1987 г.

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Какво търсиш днес?