Профил

Home/Профил
Профил 2019-01-24T17:11:17+00:00
Софи Клавел

Софи Клавел

Арфист

[:bg]

Софи Клавел

Софи Клавел завършва с първа награда Парижката национална консерватория и прави Магистратура в „Джулиард Скул“ – Ню Йорк. В продължение на 21 години тя е солист арфист на Симфоничния оркестър и Филхармонията на Тайпей – Тайван. В същото време тя е и преподавател в най-големите музикални университети, между които и „Националния университет по изкуствата“ в Тайпей, където е преподавала камерна музика и оркестров репертоар. Паралелно с преподавателската си дейност и работа си в оркестър, Софи Клавел концертира активно като солист. Канена е многократно да води майсторски класове в Япония и Корея.
Музикални ментори на Софи Клавел са били световните Лили Ласкин, Одет ле Денту, Сюзан Милдониан, Мариел Норман, Сюзън МакДоналд, Шантал Матио и др.
От 2006 година Софи Клавел живее във Франция и основава училището „Арфа в Перигор“, което става част от Консерваторията Бержерак. Освен активната си дейност като преподавател и солист във Франция, Софи Клавел подържа няколко камерни ансамбли, както и сътрудничи на театрални постановки.[:]

 

[tribe_events_list tags="Софи Клавел"]