Зала „България“ е съставена от няколко основни зони, в които се настанява публика: партер, първи балкон, втори балкон и странични ложи. Максималнато в залата могат да бъдат настанени 1087 души седяща публика, разпределени по зони съответно: на партера – 667 души, на първи балкон – 318 души и на втори балкон – 164 души. Залата разполага с орган на фирмата „Schuke“, с 3 мануала, 55 регистъра, механична трактура и 8 Setzer комбинации.

Камерна зала е втората по големина в концертен комплекс „България“. Тя е на едно ниво и разполага със седящи места за 216 зрители. Като несъмнени предимства на Камерна зала са естествената акустика и нейната осезаема уютност. Подходяща е за камерни и хорови концерти, семинари, лектории, конкурси, фестивали и др.

Най-малката зала в концертен комплекс „България“ е студио „Музика“. Тя може да приеме публика до 50 човека. Сцената и тук е оборудвана с роял Steinway. Залата разполага и с екран за мултимедия и е подходяща за камерни концерти, майсторски класове, събрания, семинари, лекции и презентации.

Най-новата придобивка на Концертен комплекс “България” е Виртуалната филхармония. Тя е създадена през 2017 и притежава 7 камери с най-високи технически характеристики. Виртуалната филхармония е създадена и програмирана да излъчва концертите на Софийската филхармония на живо в интернет. Екипът се грижи и за видеооархива на Софийската филхармония, който освен концертите включва запомнящи се моменти от работния процес и интервюта с гостуващите диригенти и солисти.