„Защото те обичам“

Home/„Защото те обичам“
  • Изминало събитие

"ЗАЩОТО ТЕ ОБИЧАМ"

Концерт на вокален ансамбъл „Славяни“

На 14 февруари има три празника и всеки може да избере кой от тях да празнува. Ние ще празнуваме и трите.

Денят на лозаря - Трифон Зарезан. Според българския обичай в празничния ден селските стопани излизат на полето и зарязват няколко пръчки, поливат корените на лозата с вино и благославят: "Колкото капки, толкоз коли грозде".

На 14 февруари Българската православна църква отбелязва църковния празник на Успение на Свети Кирил Славянобългарски. На него били възлагани различни поръчения с обществен характер. Отегчен от суетата на този свят, Константин избягал тайно в манастира на малоазийския Олимп при своя брат Методий, където създали славянската азбука и превели свещените книги на Православната църква на езика на солунските българи.

А на празника, посветен на Свети Валентин, влюбените изразяват любовта си един към друг, като си изпращат поздравителни картички и бонбони във формата на сърце. Обичайно се подаряват и цветя.

На този концерт вокален ансамбъл „Славяни“ ще почетат святостта на Свети Кирил Славянобългарски и славянската азбука и ще подаряват песни за вино, любов, ревност, срещи, раздели, щастие, разочарование. Съвместно с вестителките на любовта Bella voce.

Билети на касата на зала "България" и онлайн на epay.