Концерт на Плевенска филхармония

Conductor


Yordan Kamdzhalov

Soloist/sDate

18.06.2018

Time

Program

About the Event

На 18 юни Плевенската филхармония гостува на зала „България“ с програма, дирижирана от любимеца на родната публика маестро Йордан Камджалов. Солисти са китаристът Георги Димитров – лауреат на фондация „Камджалов“ и флейтистът Бюлент Евджил от Турция. В програмата ще прозвучат Концерт за китара и струнен оркестър от Фердинандо Карули, “Венециански карнавал” на Г. Бричалди и “Щвейцарски пастир” на П. Морлачи.
Плевенската филхармония ще представи и вдъхновяващата Четвърта симфония на Чайковски.
Събитието е част от Международния фестивал „Софийски музикални седмици“.

Билети за концерта на цени от 10, 15, 20 и 25 лв. можете да закупите от касата на Кантус Фирмус в зала „България“ и онлайн в Тикетсбг и Ивентим.

Йордан Камджалов е ярък представител на младото поколение български диригенти. Той е възпитаник на НМА „Проф. Панчо Владигеров” в София и Музикалната академия „Ханс Айслер” в Берлин. Присъствието му на световната музикална сцена включва ангажименти в Лондон, Цюрих, Люцерн, Бон, Берлин, Париж, Тоскана, Бостън, Ню Йорк, Хамбург, Хелзинки, Базел, Сингапур и Токио. Има множество международни награди и отличия. Неговата фондация „Йордан Камджалов“ подпомага млади български творци – инструменталисти, певци, композитори и диригенти. От 2015-а година Камджалов развива хоровия проект „Музикална лаборатория за Човека“ и новия концептуален международен симфоничен състав „Генезис оркестра“. Той е сред най-предпочитаните български диригенти от родната публика.

„Бюлент има прекрасен тон и блестяща техника. Той е впечатляващ изпълнител и бих казал един от най-отличаващите се сред своята генерация.“, казва за Бюлент Евджил големият флейтист Сър Джеймс Голуей
Неговото обучение по флейта започва в държавната Консерватория Мимар Синан в Истанбул, а по-късно следва в Кралската Академия в Брюксел (Белгия) и Академията в Хайделберг-Манхайм (Германия). анен като изпълнител на редица международни фестивали, сред които: Международният Флейтов Фестивал „Фалаут“ (Минало, Италия), „Флаутомания“ в Театро Ла Скала (Милано, Италия), Британско Флейтово Общество (Манчестър, Англия), Словенски Флейтов Фестивал, Международен Флейтов Фестивал (Ница, Франция) и др.Бюлент си поставя за цел да популяризира своя инструмент в Турция и да представя младите турски изпълнители на световната сцена. Паралелно със сценичната си дейност, той бива канен и участва като лектор в множество майсторски класове в Турция и по света.

Георги Димитров – Жожо е възпитаник на НМУ „Л. Пипков” от класа по класическа китара на Столина Добрева. В момента е младши студент в Университета по изкуствата, Грац в класа на проф. Паоло Пегораро и едновременно завършва Националното музикално училище в София, в класа на Цветан Андреев. Той е първият носител на учредения през миналата година приз “Олга Камбурова” и вече има записи в Българското национално радио. Младият музикант е носител на над 15 първи отличия от конкурси у нас и в чужбина, сред които е първата награда от конкурса „Ана Амалия”, 2017, Ваймар; Голямата награда на конкурса „Акад. Марин Големинов”, Кюстендил, 2017; Първа награда и Специалната награда на EMCY на XII Международен конкурс „Млади виртуози“, София, 2016; Първа награда на Международния конкурс „Андрес Сеговия“, Монхайм, 2016; Първа награда на Международен фестивал на китарата, Плевен, 2015 и 2016 г.; Гран При на Международен конкурс за класически инструменталисти, Перник, 2015 и др.

***

МФ “Софийски музикални седмици” е част от календара на културните събития на Столична община за 2018 г.

Фестивалът е носител на лейбъла за качество „Европа за фестивалите, фестивалите за Европа” на Европейската фестивална асоциация за 2017 – 2018 г.

Съорганизатори: Министерство на културата, Столична община, Софийска филхармония

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Gallery


Какво търсиш днес?

Search in our website...