Концерт в Музикферайн – Виена

Conductor


Nayden Todorov

Soloist/s

Date

05.12.2019

Time

Program
Ticket Prices

Ценови категории от 5 до 68 евро

About the Event

Концертът е под патронажа на Президента на България и е посветен на 140 години от установяване на дипломатически отношения между България и Австрия

 

На 5 декември Националният оркестър на България под диригентството на маестро Найден Тодоров ще изнесе концерт в Златната зала на Мюзикферайн. В програмата са включени Рапсодия “Вардар” от Панчо Владигеров, “Жар птица” от Игор Стравински и Симфония 9 “Из новия свят” от Антонин Дворжак.

Програмата представя шедьоври на славянската класическа музика, признати и обичани от публиката в цял свят. Сред тях и емблематичната за България Рапсодия “Вардар”. Българският класик Панчо Владигеров е най-признатия роден композитор в чужбина. Неговите произведения са впечатлявали колоси като Хербрт фон Караян, Макс Райнхард и Алберт Айнщайн.  Той е и единственият българин печелил 2 пъти  като композитор Менделсоновата награда – една от най-престижните награди в света за музика.

Музикферайн е символът на музикална Виена, фокусирала в себе си световната класика. Тази най-престижна зала в света е домът на виенските филхармоници и в нея са концертирали и свирят най-големите световни музиканти. Именно от Мюзикферайн, всяка година на 1-ви януари се излъчва на живо в цял свят традиционният Новогодишен обеден концерт на Виенската филхармония.

През своята 90-годишна история Софийска филхармония е свирила веднъж в Музикферейн през 2000 г., под диригентството на маестро Емил Табаков, със солисти Николай Гяуров, Александрина Милчева, Иван Момиров и  Мариана Цветкова, под Патронажа на г-жа Антонина Стоянова и в присъствието на дипломатическите представителства във Виена.

На диригентския пулт на 5 декември 2019-а ще застане директорът на Филхармонията, виенският възпитаник  маестро Найден Тодоров.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Look up the event in Facebook:


Какво търсиш днес?

Search in our website...