Защото те обичам

Концерт на вокален ансамбъл „Славяни“

Date

13.02.2018

Time

Venue


Chamber Hall

Program

About the Event

На 14 февруари има три празника и всеки може да избере кой от тях да празнува. Ние ще празнуваме и трите.

Денят на лозаря – Трифон Зарезан. Според българския обичай в празничния ден селските стопани излизат на полето и зарязват няколко пръчки, поливат корените на лозата с вино и благославят: „Колкото капки, толкоз коли грозде“.

На 14 февруари Българската православна църква отбелязва църковния празник на Успение на Свети Кирил Славянобългарски. На него били възлагани различни поръчения с обществен характер. Отегчен от суетата на този свят, Константин избягал тайно в манастира на малоазийския Олимп при своя брат Методий, където създали славянската азбука и превели свещените книги на Православната църква на езика на солунските българи.

А на празника, посветен на Свети Валентин, влюбените изразяват любовта си един към друг, като си изпращат поздравителни картички и бонбони във формата на сърце. Обичайно се подаряват и цветя.

На този концерт вокален ансамбъл „Славяни“ ще почетат святостта на Свети Кирил Славянобългарски и славянската азбука и ще подаряват песни за вино, любов, ревност, срещи, раздели, щастие, разочарование. Съвместно с вестителките на любовта Bella voce.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Gallery


Search in our website...