Музика от времето на Гарибалди

Date

05.10.2018

Time

Program

About the Event

На 5 октомври от 19 ч. В зала „България“ Софийската филхармония и Националният филхармоничен хор ще представят концерт, посветен на големите революционери Джузепе Гарибалди и Капитан Петко Войвода. В програмата са включени произведения нанякои от най-популярните италиански и български композитори като Верди, Белини, Доницети, Росини, Пучини, Панчо Владигеров, Любомир Пипков, Марин Големинов, Петко Стайнов, италиански канцонети и български фолклор. Триумфалният марш из „Аида“ на Верди, интермецо из „Селска чест“ на Маскани, Ръченица из „Тракийски танци“ на Петко Стайнов, “Нестинарско хоро” на Големинов и други обичани произведения ще обрисуват духа на епохата, родила големите герои.
Диригент ще бъде Славил Димитров, който специално за този концерт е написал и кантатата „Капитан Петко Войвода“.
„Музиката се подчинява на народната песен за революционера. Не е случайно и началото на произведението, парафраза на любимата песен на „Командирина“ – химна на Родопа планина „Руфинка болна легнала“. Без да се променя нито една нота от първоизточниците, развитието в произведението се стреми да моделира ново звучене на добре познатите песни“ – споделя авторът и обещава концерт-наслада както за традиционната публика, така и за неизкушените от класическата музика слушатели.
Билетите са на цени от 12, 15, 18, 20 и 25 лв и могат да се закупят от касата на зала „България“, Ивентим, Ипей и Тикетсбг.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Gallery


Какво търсиш днес?

Search in our website...