Робърт Олдридж

Робърт Олдридж (р. 1954 г.) е американски композитор, ръководител на катедрата по композиция и бивш музикален директор в Училището по изкуства „Мейсън Грос“ към Университета „Рутгерс“. Автор е на над осемдесет произведения за оркестър, опери, творби за музикален театър, танци и различни камерни ансамбли, които се изпълняват в САЩ, Европа и Япония. Той е широко известен със своята опера „Елмър Гантри“, по едноименния роман на Синклер Луис от 1927 г. Създадена през 2007 г., творбата печели награда „Грами“ за най-добър класически албум и най-добра съвременна класическа композиция.
Олдридж завършва професионално образование както по композиция, така и по английска литература. Той учи в Университета на Уисконсин-Медисън и Музикалната консерватория на Нова Англия, като през 2000 година защитава докторска степен по композиция в Музикалното училище в Йейл.
Бил е професор по композиция в Държавния университет „Монтклер“ в Ню Джърси. През 2012 г. е назначен за директор на музикалния отдел на Училището по изкуствата „Мейсън Грос“ към Университета „Рутгерс“.

Какво търсиш днес?