Дан Браун

Писателят Дан Браун (р. 1964) е автор на множество бестселъри, които са публикувани на 56 езика по света в над 200 милиона копия. През 2005 г. той е обявен от сп. „Тайм“ за един от 100-те най-влиятелни хора в света. Браун е роден през 1964 година в гр. Ексетър, Ню Хемпшир. Син на учител по математика и църковен органист, още в младежките си години той открива завладяващото взаимодействие между науката и религията. Тези теми ще се превърнат в основа на неговото литературно творчество. Дан Браун завършва Академията „Филипс Ексетър“ през 1982 г. и се записва в Колежа „Амхърст“, където става член на братството „Psi Upsilon“. Прекарва учебната 1985 г. в Севиля, Испания и се дипломира през 1986 г. След това се занимава известно време с музика, като изпълнител на синтезатор и през 1994 г. издава компактдиск, озаглавен „Ангели и демони“. От 1993 г. преподава английски в родния си град, преди да съсредоточи вниманието си изцяло върху творчеството. Неговият роман „Шифърът на Леонардо“ от 2003 година се превръща в бестселър и е една от най-популярните книги на всички времена с повече от 81 милиона продадени екземпляра до 2010 г.
Дан Браун е автор на „Дива симфония“, детска книга с музика, композирана от него. Тя е представена за първи път в България през 2022 г. от Софийската филхармония.
„Моята надежда за „Дива симфония“ е да предоставя забавна, свежа възможност за семейства, родители, деца и хора от всички възрасти да се свържат отново с магическото преживяване на класическата музика, както в концертната зала, така и в дома“, казва Браун.

Произведения


Дива симфония

Какво търсиш днес?