ЯСЕН ЕНЧЕВ завършва музикалните академии в София през 1990 г. при проф. Георги Желязов, в Цюрих през 1994 г. при професор Т. Индермюле и в Нанси, Францияпрез 1995 г.

През 2000 г. му е присъдена „Крис- тална лира” на Съюза на музикал- ните и танцови дейци за компакт- диска с Концерта за обой, цигулка и оркестър от Бах с участието на Минчо Минчев, както и за много- бройните му изпълнения на същия концерт с брат му Петър Енчев – концертмайстор в гр. Трир, Гер- мания, с Найджъл Кенеди, Ангел Станков, Людмил Ненчев, Ваня Миланова. Наградата е и за издава- нето на двете му солови произведе- ния – „Следи от вятър” и „Конкур- сно соло за обой”, посветено на Т. Индермюле от издателство „Ноти- симо” в Лион, Франция и по-късно закупени от известното издател- ство „А. Ледюк”.

Лауреат е на първи награди от конкурсите: „Светослав Обретенов”, Провадия, Конкурса за камерна музика в Ямбол и от Конкурса на Източна Франция, град Нанси. Има разнообразна оркестрова практика – като обоист-солист на оркестрите в Ямбол и Пловдив, в Оркестър „Аркадия” в Ньовевил – Швейцария и в Симфоничния оркестър на град Монбелиар – Франция.

От 1995 г. е първи обоист-солист в Софийската филхармония.

Галерия

Минали събитияКакво търсиш днес?