Томас Цеетмаер се радва на завидно международно признание не само като цигулар, но и като диригент и камерен музикант. Той е главен диригент на Щутгартер Камероркестер и Музикколегиум Винтертур.

Цеетмаер се изявява като диригент и цигулар с оркестри, включително Симфоничния оркестър на Сиатъл, Филхармоничния оркестър в Сеул, Шведски камерен оркестър, Ротердамска филхармония, Оркестър на ХVІІІ век, Оркестър на фестивала в Будапеща и Хамбургер Филхармоник. Бил е главен диригент на Камерния оркестър на париж, артистичен партньор на камерния оркестър на Сейнт Пол и музикален директор на Кралския Северен Симфоничен оркестър, с когото продължава да работи като диригент -лауреат.
През сезон 20/21 Цеетмаер дирижира Руския национален младежки симфоничен оркестър, Антверпенския симфоничен оркестър, Софийската филхармония и се завръща в Кралския Северен Симфоничен оркестър и Ирландския камерен оркестър. Той е солист на оркестър Йомиури Нипон Симфони (Вайгле), изнася солов рецитал в Топан Хол в Токио и свири с с квартет Цеетмаер в Амстердам, Германия и Великобритания.

Томас Цеетмаер има обширна и разнообразна дискография като цигулар, диригент и с квартет Цеетмаер. Записът му на Капризите на Паганини му донася наградата Midem Classic, а пресъздаването  на концерта на Елгар  с оркестъра Хале под диригентската палка на сър Марк Елдър получава награда Gramophone през 2010 г. Последните му записи включват Четирите симфонии на Брамс и Симфония номер 3 на Брукнер с Музикколегиум Винтертур. Последното му издание на CD е Шест сонати и партитури на Бах за соло цигулка, избрани от Ню Йорк Таймс като една от „25-те най-добри класически музикални записа за 2019 г.“, посочени от Die Zeit като един от любимите им записи за 2019 г. и победител в Opus Klassik 2020 за най-добър самостоятелен запис.

Галерия

Предстоящи събитияКакво търсиш днес?