ПЛАМЕН БЕЙКОВ е завършил оперно пеене в Кралския колеж за музика – Лондон и е специализирал при знаменития Борис Христов в Рим. От есента на 2016 изучава музикално-сценична режисура в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ в класа на доц. Виолета Горчева.

Вече десет сезона той е солист на Държавна опера – Русе. Като концертен и кантатно-ораториален изпълнител се е изявявал на най-авторитетните музикални подиуми в Испания и Русия: Auditorio Nacional – Мадрид, Palau de la Musica Catalana и Teatro Liceu – Барселона, зала „Чайковски”, Международния дом на музиката – Москва и Камерната зала на Московската консерватория „П. И. Чайковски”, Голямата филхармонична зала в Санкт Петербург, а в началото на 2017 и във Филхармоничната зала в Осака, Япония и др.

През 2016 на камерната сцена на Държавна опера – Русе Пламен Бейков осъществява своя режисьорски дебют с операта „Човешкият глас“ от Франсис Пуленк, следва постановката на комичната опера-интермецо от Джовани Батиста Перголези „Учителят по музика“. А през 2017 реализира на сцената на Държавна опера – Стара Загора световната премиера на едноактната опера „Пламъци в платната на нощта“ от гръцкия композитор Гиоргос Минас.

 

Галерия

Какво търсиш днес?