Павел Златаров е сред най-ярките представители на младото поколение български цигулари. Неговото обучение преминава под ръководството на едни от най-изтъкнатите педагози на българската цигулкова школа: проф. Минчо Минчев, проф. Дора Иванова, Людмила Иванова. На 24 години той спечелва конкурса за престижното място на концертмайстор на Софийската филхармония, което дава голям тласък на по-нататъшното му развитие като цигулар и солист. Той изнася концерти като солист на водещите български симфонични оркестри – Софийска филхармония, Пловдивска филхармония, симфоничните оркестри на Шумен, Пазарджик, Видин и Бургас.

Павел Златаров е лауреат на III награда на Международния конкурс за пианисти и цигулари “ Панчо Владигеров” – Шумен, 1999 г. През същата година е номиниран от слушателите на “Алегро Виваче” за млад музикант на годината.

Има магистърска степен по дирижиране от Борда на кралските училища по музика – Лондон и често застава пред оркестъра в образователните детски концерти на Софийска филхармония и Фортисимо Фамилия. Обучението си по диригентско майсторство Павел Златаров започва през 2003г. като частен ученик на проф. Васил Казанджиев.

Oсвен като водач на оркестъра на Софийската филхармония, Павел е и солист и лидер на квартет „Филхармоника“. 

Галерия

Минали събитияКакво търсиш днес?