Морган Десислава

Родена в семейство на музиканти, Морган има мултикултурен произход – френски и български. Започва да пее и да свири на пиано от съвсем ранна възраст, тя е повлияна от своите прабаба и дядо, които са били оперни певци в София. Израства, Морган учи класическо пиано в Консерваторията „Мариета Албони“ в Париж и джаз частно при американския пианист Майкъл Гросман. Тя прекарва детството си и тийнейджърските си години посещавайки джем сешъни и открити микрофони в известни парижки джаз клубове. Тя се присъединява към Школата за черна музика на Lawrans Apithy, където открива блус, госпъл и
скат, и е поканена да пее на няколко от концертите им. Взима и уроци по актьорско майсторство, хип-хоп, афро и степ след училище. Рано тя развива страст към Музикален театър, което я води до това да стане изпълнител в музикален театър.
След гимназията прекарва една година в подготовка за прослушвания за Музикален театър в Лондон. Това включва интензивно обучение по танци в Академията Internationale de la Danse в Париж по балет, съвременен танц, техника на Греъм, Фос и дори френски канкан! И частни уроци с американската учителка по пеене Ейми Лавиетс и с британския актьор Питър Викърс, който работи с нея върху Шекспир.
Вечер работи като джаз певица и пианистка в известния квартал Монмартър, в ресторант La Crémaillère 1900. Предложено ѝ е място във Фондацията за актьорско майсторство в училището по актьорско майсторство в Гилдфорд. По време на обучението си тя има възможност да танцува в „Cilla, The Musical“ в New Victoria Theatre, Уокинг. Работи върху техниката си на пеене с вокалните педагози Steven Luke Walker и по-късно Barry Potts. Година след това й е предложено място в курса по музикален театър в Mountview в Академията за театрално изкуство, където има възможност да изиграе роли в нови проекти. мюзикъли по време на семинарите.
В момента, когато се връща в Париж, работи като джаз пианистка и певица в престижни заведения като The Ritz, The Four Seasons, Le Bristol и други парижки пианобарове. Истински универсален музикант, тя може да се адаптира към всяка публика и повод със стилове, които варират от джаз, поп, соул и дори RnB хитове, които пее с диджей. Канена е да пее на частни събития в Маракеш.
Все още на пистата на музикалния театър, тя участва в шоуто на Sunset Sunside Jazz Club „Jazz et Goûter fête Walt Disney“, където пее, свири на пиано и танцува степ. Тя е част от музикално-театралния хор Le Choeur à l’Horizon, ръководен от театъра Нима Сантоня, помощник-музикален директор на Могадор, и току-що се е присъединила към суинг група от 40-те години вокално трио, наречено The Swingbirds.

Галерия

Какво търсиш днес?