Сопраното МИШОТ МАРЕРО е вече шести сезон в състава на Берлинската Deutsche Oper. През 2021/2022 тя дебютира като Гретел в „Хензел и Гретел“, Воглинда в „Залезът на боговете“ и Мюзета в „Бохеми“, пее и Оскар в „Бал с маски“ и Папагена във „Вълшебната флейта“. Другите ѝ ангажименти включват участия в концертна версия на „Хензел и Гретел“ с Orquesta Sinfónica del Principado de Asturias в Овиедо – Испания, в „Кармина Бурана“ в гала концерт на Sun Valley Music Festival, в ролите на Адина в „Любовен елексир“ в Plateia Protagonista в Португалия и Мюзета в „Бохеми“ под диригентството на сър Доналд Ръникълс на Grand Teton Music Festival.

В предишните сезони в Deutsche Oper и в Komische Oper – Берлин пее във „Фалстаф“, „Франческа да Римини“ от Кристоф Лой (записана на DVD за Naxos), „Дон Карлос“, „Турандот“, „Бал с маски“, „Кармен“, „Прилепът“, „Йенуфа“ и „Хитрата лисичка“ на Яначек, „Кандид“ и „Уестсайдска история“ на Бърнстейн, „Лястовичката“, „Борис Годунов“, „Рейнско злато“, „Любовен елексир“, „Любовта към трите портокала“, „Риголето“, „Сватбата на Фигаро“, „Дидона и Еней“, „Лястовицата“ на Пучини и др. Тя е чест гост на фестивала Savannah Voice, има и много ангажименти в Пуерто Рико – на фестивали, в оперни постановки и концерти със симфонични оркестри.

Родена в Корозал, Пуерто Рико, Мишот Мареро започва музикалното си обучение в Детския хор на Сан Хуан. Следва молекулярна биология в Университета на Пуерто Рико, след което завършва бакалавърска степен в Музикалната консерватория в Пуерто Рико и магистратура по музика в Университета в Йейл.

Галерия

Какво търсиш днес?