Продължавайки професионалните семейни традиции, МИЛА ГЕОРГИЕВА започва да свири на цигулка на 4-годишна възраст и още в детските си години се радва на световна известност: печели първи награди от конкурси в Италия, Чехия и България, осъществява турнета в Испания, Холандия, Филипините, Сингапур, Индия и Китай, а нейни изпълнения са записани за италианската, френската и швейцарската телевизия.

Мила Георгиева е учила при Дороти Дилей и Чо Лиан Лин в „Джулиард Скул” в Ню Йорк, както и при Ифра Нийман в „Гилдхол Скул” в Лондон.

С напредването на кариерата й, тя свири като солист с оркестъра на Гевандхаус под диригентството на Курт Мазур и Херберт Бломстет, с Бамбергския симфоничен оркестър под диригентството на Жорж Претр, оркестъра на Тонхале под диригентството на Ричард Хикокс, Цюрихския камерен оркестър, оркестрите на Белгийското и Холандското радио и телевизия, Камерния оркестър „Ференц Лист” от Будапеща, Симфоничния оркестър RIAS и др. Представя се на фестивала „Равиния” в Чикаго с Кристоф Ешенбах и на Великденския фестивал в Залцбург, в музикалните фестивали „Марлборо”, Prussia Cove и Ставангер. Осъществява множество турнета в Германия, Франция, Южна Америка и Япония, където записва четири компактдиска за RCA Victor.

От сезон 2002/2003 Мила Георгиева е първи концертмайстор на Симфоничния оркестър на Радио Щутгарт, където се изявява и като солист под диригентството на Андрей Борейко. Участва в турне във Франция с Orchestre National des Pays de la Loire под диригентството на Йоел Леви. Изнася концерти в Токио с Нова японска филхармония, има изя- ви с Академичния оркестър „Санта Чечилия” в Италия, осъществява турне в Япония с Камерния ансамбъл „Софийски солисти”.

Мила Георгиева свири на цигулка Страдивариус от 1703 година.

 

Галерия

Минали събитияКакво търсиш днес?