Маурицио Барбачини

Маурицио Барбачини е сред най-търсените и ценени оперни диригенти в света. Музикант с впечатляваща кариера, той се изявява на най-прочутите оперни сцени – сред тях са  “Метрополитън опера“ – Ню Йорк, Виенската държавна опера, Баварската държавна опера, „Дойче Опер“ и „Комише Опер“ – Берлин. Бил е главен диригент на Финландската Национална опера, Главен гост-диригент на Операта в Стокхолм и Главен диригент на Филаделфийската Опера. Дирижирал е в много оперни театри, участвал е на фестивала в Сполето , както и в  „Teatro Comunale Luciano Pavarotti“  в Модена и „Teatri Comunaliв Пиаченца.

През годините Барбачини дирижира много оперни спектакли. Сред тях се открояват : “Мадам Бътерфлай“ в Дрезденската „Semper Oper“, „Турчинът в Италия“, “Мадам Бътерфлай“, Дон Паскуале и „Бал с маски“  в Баварската държавна опера, “Травиата“ и Дон Паскуале в „Комише Опер“ – Берлин, „Турандот“ в Операта във Филаделфия, „Бохеми“ и „Кармен“ в Новия Национален театър – Токио , „Поругаването на Лукреция“ и „Лучия ди Ламермур“ в Операта във Франкфурт, „Трубадур“ в „Театро Верди“– Триест, „Манон Леско“ и „Бохеми“ в Парижката опера, „Травиата“ и „Аида“ в „Дойче Опер“ – Берлин, „Тоска“ във Виенската държавна опера, „Травиата“ и „Любовен елексир“ в „Метрополитън Опера“ – Ню Йорк, „Тоска“, „Любовен елексир“, „Севилският бръснар“ и Мадам Бътерфлай“ в Операта на Сан Франциско, „Манон Леско“и „Фалстаф“ в Операта в Синсинати, „Турчинът в Италия“ в Баварската държавна опера, „Риголето“ в Дойче Опер – Рейн, „Бохеми“ в Нов Национален театър, „Бохеми“ и „Аида“ в Базел, „Травиата“ в Театъра в Сен Гален и „Ана Болейн“ в Дортмунд и Дюселдорф.

Маурицио Барбачини има редица записи, сред които албумите с оперни арии  „Voce di donna“ (с Денис Грейвс и Мюнхенския радиооркестър – на RCA Red Seal) и  „ Bel sogno“ (с Кристина Гаярдо -Домас и Мюнхенския радиооркестър – на Teldec). Издава на DVD записи на оперите: „Франческа да Римини“ на Дзандонай (с оркестър Filarmonica – Marchigiana), „Севилският бръснар“ (с оркестъра на Teatro Regio di Parma)  и „Крадливата сврака“ на Росини (с оркестъра на Gran Teatre del Liceu  – Барселона).

Преди да започна да се занимава с дирижиране, Маурицио Барбачини е имал успешна кариера като певец и е изпълнявал ролята на Гастон във филмовата версия на Франко Дзефирели на операта „Травиата“ от Джузепе Верди.

Галерия

Какво търсиш днес?