Мария Цветкова – Маджарова

МАРИЯ ЦВЕТКОВА – МАДЖАРОВА е родена в Бургас. Зъвършва НМА „Проф. Професор Панчо Владигеров” гр.София в класа по оперно пеене на проф. Реса Колева.  През 1994 печели специалната награда  в категория оперно пеене на ХІV Национален конкурс “Светослав Обретенов”гр. Провадия. Носител е на наградата на публиката – „Кристална лира” – 2015 София, за ролята на Катерина от операта „Катерина Измайлова” на Дмитрий Шостакович. През същата година е номинирана и от списание „Опернвелт” – Берлин, Германия, Годишна класация и решения на оперните критици, в категория „Най-добри певци”, за ролята Катерина Измайлова. През 2018 г. е избрана от  слушателите на предаването „Алегро виваче” на БНР за ,,Музикант на годината“.

На 24 май 2018 получава специалната награда в областта на изкуството на град Бургас, плакет и диплома  „Св. Николай Чудотворец “ – символ на града.

Мария Цветкова-Маджарова е солист на Държавна опера – Бургас и Държавна опера – Русе. Има изяви на сцените на Националната опера в София, Държавния музикален театър “Стефан Македонски”, както и на оперните театри във Варна, Пловдив и Стара Загора. Многократно участва в международни проекти с гастроли в Италия, Франция, Холандия, Белгия, Германия, Австрия,  Швейцария, Испания, Португалия, САЩ,  Китай.

Галерия

Какво търсиш днес?