Людмила Герова

Камерната капела „Полифония” присъства в радио и телевизионни програми. Най-ярките заглавия от репертоара й са включени в шест компактдиска.

От 2008, след Ив. Димитров ръководството на състава се поема от ЛЮДМИЛА ГЕРОВА. Нейният път в музиката започва от хор „Бодра смяна”, където работи със забележителни учители – Бончо Бочев, Ивелин Димитров и Васил Казанджиев. Същевременно учи цигулка при Христо Петков. Специализира и при други именити вокални педагози. Тя е сред основателите на „Полифония”. От 1968 до 1989 г. е солист и хормайстор на състава. През 1983 г. започва самостоятелната й певческа кариера. Солирала е на редица наши камерни оркестри под палката на Васил Казанджиев, Йордан Дафов, Пламен Джуров, Григор Паликаров, Найден Тодоров, Алексей Измирлиев, Милко Коларов.
Има записи за Националното радио и Националната телевизия, за Южногерманското радио, както и за три самостоятелни компактдиска. Като продуцент на вокалната музика в Българското национално радио е издирила и дала поле за изява на над 200 наши млади изпълнители и диригенти, както и на повечето наши самодейни хорови състави. Още като студентка дирижира Народния радиохор. С този състав печели награда на Международния конкурс на Радио Братислава през 1988 г. Един от записите на хора под нейно ръководство е включен в Златната плоча на швейцарския продуцент Марсел Селие „Мистерията на българските гласове“. Като ръководител на трио „Зорница“ също има издадени записи. Особено много цени наградата от Международния хоров конкурс в Ню Шател, Швейцария, където дирижира Камерната капела „Полифония“.

Галерия

Какво търсиш днес?