Талантливото китайско сопрано Син Уан е родена през 1989 година в Шандонг. Завършва Централната консерватория по музика в Пекин, след това продължава обучението си при проф. Беранова в Частния университет „Антон Брукнер“ – Линц и при проф. Линда Уотсън в Университета за музика и изкуства – Виена, където от 2016 година следва магистърска програма „Опера“ .

Син Уан е лауреат на няколко престижни конкурса. Печели първа награда на Първия международен оперен конкурс в Хонг Конг, втора награда (при неприсъдена първа) на Петия международен конкурс „Млади музиканти“ в Тревизо, Италия и трета награда на 16-я международен певчески конкурс в Гросето, Италия. Получава специална награда с концертен договор на „Competizione dell’Opera“ в Брукнерхаус, Линц.

В началото на кариерата си Син Уан се утвърждава като активна и завладяваща изпълнителка на съвременна музика. Те пее творби на канадски и международни композитори като Алис Пинг, Йе Хо, Петер Кланац , Фу Хонг Ши, Хосе Евангелиста, Джеймс Ролф, Ана Соколович, Юрг Витенбах и много други. Участва на Музикалния фестивал за съвременна музика в Монреал през февруари 2011.

През септември 2016 се представя в ролята на Фиордилиджи от „Така правят всички жени“ на Моцарт в сценичното изпълнение на операта с оркестъра на Лятната академия на Виенската филхармония, дирижиран от Винсент Праксмарер в „Концертхаус – Виена“. Пее на сцените на „Brucknerhaus“ – Линц, „Stefaniensaal“ – Грац и „Odeon“ – Залцбург; участва и в операта „Мадам Бътерфлай“ на Пучини във Верона, под режисурата на Маестро Енрико Конфортис. През 2017 изпълнява ролята на Алчина в едноименната опера на Хендел в държавната опера в Стара Загора и Виена. През 2018 пее партията на Илия в моцартовата опера „Идоменей“ в Театър „Акцент“ – Виена и участва на фестивала в Графенег като третото момиче от операта на Хиндемит „Убиецът, надеждата на жените“. Син Уан получава отлични рецензии в пресата за представянето си като Пиачере в ораторията на Хендел „Триумфът на времето и истината“ в „Ландестеатър“ – Линц.През м. септември т. г. Син Уан се представи  в ролята на Адина от операта „Любовен елексир“ на Доницети в Държавната опера в Стара Загора, а през ноември  й предстои участие в „Карнеги хол“ – Ню Йорк, заедно с тенора Тианпу Чанг.

Галерия

Какво търсиш днес?