Кръстина Кокорска, по-позната с артистичния си псевдоним Криста, е българска поп, ар енд би и джаз певица и актриса. С богатия си музикален опит и множество награди, Криста безспорно е един от най-обещаващите млади изпълнители на българската музикална сцена.

Израства в музикално семейство в Плевен (с майка – фолклорна певица в Северняшкия ансамбъл и преподавател по пеене, леля – преподавател по флейта и сестра – също музикант и певица) и е естествено Криста да поеме по пътя на музиката.

Започва с изучаване на цигулка, после учи Народно пеене в Музикалното училище в Плевен и през 2008 завършва с отличие специалност Поп и Джаз пеене в Националната Музилана Академия в София.

След завършването си е избрана от поп певицата Мария Илиева да бъде първият артист, който тя продуцира чрез лейбъла си “Стерео Стая”. Още с първия сингъл “Това, което искаш” (продуциран от международен екип) Криста заявява сериозното си присъствие на българската поп сцена като получава високата оценка на авторитетни български музиканти и музикални критици и журналисти. Песента е хит и стига до върха на повечето класации в българския радио и телевизионен ефир; освен това и присъства шест седмици в престижната класация “World Chart Express” на MTV.

Галерия

Какво търсиш днес?