Талантливата млада флейтистка Карин Бонели е родена през 1988 в семейството на Хелмут Травьогер – австрийски флейтист, диригент и преподавател по музика. Завършила е частния Университет Консерватория – Виена. Носителка е 4 пъти на първата национална награда „Prima la musica“.

Талантът на Карин Бонели процъфтява, когато тя е заобиколена от океан от звуци и творчески личности, които го правят хомогенен. Ето защо тя е щастлива, че от 2012 е член на Виенската филхармония, която създава своя уникална хармонична среда. Карин е първата жена, получила престижната позиция в духовата секция на оркестъра на Виенската държавна опера, а също така – и във Виенската филхармония. Но не само щастливото стечение на обстоятелствата е причина за постигането на такива музикални висоти. Това е едно дълго, мъчително пътуване, започнало с първите уроци по флейта под ръководството на майка й. Бащата на Карин също е флейтист и професор. Впоследствие тя учи в Линц, Виена, Лион и Мюнхен с учители като Гизела Машаяки-Бир, Гюнтер Фоглмайр, Филип Букли, Волфганг Шулц, Жулиен Боудимент, Филип Бернолд и Карл-Хайнц Шютц. Взаимодействието с личности от такъв ранг осигурява на Карин Бонели детайлно разбиране на различни области , концепции за звукоизвличане и стилове на свирене, което й позволява да развие свой собствен интерпретационен стил и собствено музикално майсторство, без това да пречи на постоянния й стремеж към професионално израстване и развитие.

Носител на множество награди от конкурси още от ранна възраст, Карин много млада навлиза в света на оркестрите, свирейки с Виенската филхармония, Националния оркестър на Франция и оркестъра на Националната опера в Лион. В момента, успоредно с позицията си във Виенската фихармония, с която има щастието да свири с всички световноизвестни диригенти и солисти, тя е и член-основател на „Виенския духов квинтет“, както и на „Klangkollektiv Wien“. Заедно със своите активни партньори – цигуларят Бени Шмид и пианистът Маркус Ширмер, Карeн е изключително отдадена на камерното музициране, а същевременно изнася и самостоятели концерти като флейтист. Била е преподавател в Музикалния университет в Грац (2017/18), а отскоро преподава в Университета за музика и сценични изкуства във Виена. Карин Бонели се стреми да развие индивидуалност у младите флейтисти, насърчавайки ги да открият собствения си музикален талант.

Слушайки лиричния звук на свирещата Карин Бонели, човек не би се изненадал, ако тя поиска да продължи музикалната си кариера и с пеене. Наистина, с малко въображение, ако сме на плажа, лесно можем да си представим нейната „пееща флейта“ сред мелодичните звуци на морския бряг.

Галерия

Предстоящи събитияКакво търсиш днес?