EМИЛ ПАВЛОВ (1992) като трето поколение певец тенор отрано избира пътя на музикант. Първоначално учи кларинет и участва в детската театрална школа към Mузикално-драматичен театър „Константин Кисимов” в родния си град Велико Търново.
Дипломира се с класическо пеене в Музикалната академия „проф.Панчо Владигеров” (2015), след което специализира при българското сопрано Красимира Стоянова. От 2017 е солист на Държавна опера – Пловдив и от сезон 2017/2018 е солист в Софийската опера и балет.

Носител е на първа награда на X Европейски младежки конкурс „Короната на Търновград” (2014), на трета награда и лауреатска титла на Националния конкурс за млади инструменталисти и певци „Светослав Обретенов”, на трета награда на фестивала на руския класически и модерен романс „Романсиада” в Москва, на Гран При от Третия международен музикален конкурс „Art Stars – Звезди на изкуството”, на първа награда на Международен младежки фестивал „Славянски звън”, на специалната награда от Първия конкурс „Стоян Попов“ и на трето място и награда на публиката на „22 Wielki Turniej Tenorow” в Шчечин.
Участва в оперетите на Имре Калман „Царицата на Чардаша”, в ролята на Едвин, „Графиня Марица,” в ролята на граф Тасило и във „Веселата Вдовица” от Франц Лехар, в ролята на Камий дьо Росийон.
Участва в оперите: „Тайният брак” на Доменико Чимароза в ролята на Паолино, „Площадчето” от Волф-Ферари в ролята на Дзордзето, „Вълшебна флейта” от Моцарт в ролята на Тамино; „Евгений Онегин” от Чайковски като Ленски, „Травиата” на Джузепе Верди в ролята на Алфред Жермон, „Набуко“ в ролята на Измаил, „Дон Карлос“ в едноименната роля, „Мадам Бътерфлай“ като Пинкертон, „Електра“ от Рихард Щраус в ролята на Егист, „Ариадна на Наксос“ като учителя по танци и в „Летящият холандец“ в ролята на Кормчията. Като изпълнител в операта „Янините девет братя“ от Л. Пипков се представя на сцената на Болшой театър в Москва.

Изявява се в порграмите на някои от международните ни фестивали: „Моцартови празници, „Дни на музиката в Балабановата къща“, „МузикАртисимо“, както и в концертите на Софийската филхармония. Гастролирал е в концерти и спектакли в Германия, Полша, Русия и Малта.

текст – Милена Божикова

Галерия

Какво търсиш днес?