EМИЛ ПАВЛОВ (р. 1992) е трето поколение в певческата професия като тенор. Изявява се от най-ранна възраст в артистичната трупа на детската театрална школа към Mузикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. Паралелно с това се обучава като кларинетист. Завършва специалност класическо пеене в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” (2015).

Има участие и награди от национални и международни конкурси: първа награда на X Европейски младежки конкурс „Короната на Търновград” (2014); трета награда и лауреатско звание от Националния конкурс за млади инструменталисти и певци „Светослав Обретенов”; трета награда на Фестивала на руския класически и модерен романс в Москва; Голямата награда от Третия международен музикален конкурс „Art Stars“; първа награда на Международния младежки фестивал „Славянски звън”.

Изявява се в оперетите на Имре Калман „Царицата на Чардаша” в ролята на Едвин, „Графиня Марица” в ролята на граф Тасило, във „Веселата вдовица” от Франц Лехар като Камий дьо Росийон; в оперите „Тайният брак” на Доменико Чимароза в ролята на Паолино, в „Площадчето” от Волф-Ферари като Дзордзето, във „Вълшебната флейта” на Моцарт в ролята на Тамино; в „Евгений Онегин” на Чайковски като Ленски, в „Травиата” на Верди в ролята на Алфред Жермон. От 2016 специализира оперно пеене при Красимира Стоянова. От следващата година е солист на Държавната опера в Пловдив, а от сезон 2017/2018 е солист на Софийска опера и балет. Гостува в програмите на международните фестивали „Моцартови празници“, „Дни на музиката в Балабановата къща“ и в концертите на Софийската филхармония. Има гастроли в Германия, Полша, Русия и Малта.

 

Галерия

Предстоящи събитияМинали събитияКакво търсиш днес?