Емилия Кирчева

Емилия Кирчева е родена в Бургас. Завършва НУМСИ „Панчо Владигеров” в родния си град, с две специалности: пиано и класическо пеене. Дипломира се в НМА „Проф. Панчо Владигеров” при проф. Мила Дюлгерова. Участвала е в майсторските класове на Анна Томова-Синтовa, Дарина Такова и Вера Николова. Лаурет е на конкурсите „Короната на Търновград”, „Меджик” и „Върбан Върбанов”.

Дебютира още като студентка с ролята на Розина от „Севилският бръснар” (Росини).  По време на следването си участва и в оперите „Брачната полица”Росини (Мадам Фанѝ), „Любовен елексир” (Адина) и „Дон Паскуале” – Доницети (Норина).

От 2012 участва в продукции на Софийска филхармония:, „Ацис и Галатея”, в ролята на Деймън. Участва също  в множество продукции на Любка Биаджони: „Фалстаф”, в ролята на Наннета , „Реквием” – Моцарт (соло сопрано), „Стабат матер” – Джовани Батиста  Перголези (соло сопрано), както и концерти с арии и ансамбли в  България и Германия.

През 2013 прави своя международен дебют с ролята на Наяда от „Ариадна от Наксос” – Рихард Щраус, в рамките на фестивала  „Herrenchiemsee Festspiele, Германия.

През 2015 дебютира в ролята на Лучия от операта „Лучия ди Ламермур” на Гаетано Доницети.

Емилия Кирчева поддържа богат камерен репертоар от италиански, френски, немски, австрийски, български и руски автори.

Галерия

Какво търсиш днес?