Доач Бездюз е роден на 23.07.1999 в град Мерсин, Турция. През 2006 започва музикалното си образование в Държавната консерватория към Мерсинския университет като ученик в класа по пиано на Марина Джинджарадзе. В периода от 2013-2015 учи в Анкарската гимназия за музикално-сценични изкуства към
Университета Билкент в класа на проф. Гюлнара Азиз. Периодично работи и с Цветелина Тунтева – преподавател в Държавната консерватория в Адана. През 2017 завършва гимназиалното си образование в Мерсинската консерватория и от следващата учебна година постъпва в Нов български университет като студент в класа по пиано на проф. Людмил Ангелов. В момента е студент четвърта година в бакалавърска програма „Музика“ на Нов български университет.

Доач Бездюз е млад виртуоз. Активно концертира самостоятелно и с камерни ансамбли. Има концерти и с различни хорови състави в Турция и в чужбина. Работил е в Мерсинската опера и балет като акомпаниатор на хор. През годините участва в майсторските класове на най-изтъкнати пианисти като Муитин Дюроглу, Мартин Блументал, Озгюр Айдън, Емре Еливар, J. C. Van den Eynden, Гюлсин Онай, Марта Гуляс, Винченцо Балзани, Артур Писаро, Людмил Ангелов.
Носител е на редица награди от национални и международни конкурси: Четвърта награда от Международен конкурс „Пера“ Истанбул – (2010), Трета награда от Втория национален конкурс „Кямуран Гюндемир“ – Мерсин (2013), Втора награда от Международен конкурс „Хармония” (2013) в Анталя, Трета награда на Международен конкурс „Нилюфер” (2017), Първа награда на конкурс „Моцартова академия“ в Измир (2018) и Трета награда на Международен конкурс А-П-Ф в Анталия (2018).

Галерия

Какво търсиш днес?