Георги Султанов

ГЕОРГИ СУЛТАНОВ завършва висшето си образование в АМТИ – гр. Пловдив със специалностите оперно пеене в класа на проф. Калина Жекова и музикална педагогика. През 2009 г. завършва магистратура – оперно пеене и вокална методика. Усъвършенства музикално-сценичните си умения с Джузепе Сабатини, проф. Иван Вульпе, Михаил Ангелов, Николай Султанов и актьорско майсторство при Петър Слабаков. Активен участник е в Международната вокална академия към Вагнеровия фестивал в Байройт – Германия под ръководството на проф. Х. Блашке, Дитрих Фишер Дискау и Берн Дитрих.

Дебютира в Националната опера в София  през 2006 г. с ролята на Линдоро в премиерата на  „Италианка в Алжир” от Росини и от тогава е редовен участник в програмата на театъра. Следват ролите на Тамино от „Вълшебната флейта” на В. А. Моцарт, Джералд от „Лакме” на Делиб, Ринучо от „Джани Скики” на Пучини Робер от „Робер дявола” на Майербер, Неморино от „Любовен еликсир” на Доницети и др. Участва в множество гастроли в Германия, Австрия, Швейцария, Испания и др.

От 2001 г. Георги Султанов е музикален и финансов консултант към фестивала „Златната Диана”  в Ямбол. В момента е солист на Държавна опера – Пловдив.  Член е на „Ново Бахово общество”  в Лайпциг – Германия. Председател на Сдружение „АРТЕМ“ в подкрепа на професионално образование в сферата на изкуствата. Негови партньори на сцената са били Вероника Симеони, Кирил Манолов, Валтер Франкаро, Карлос Алмугер, Стефка Минева, Живко Пранджев, Димитър Станчев, Помпей Хъръщяну, Дарина Такова и др.

Галерия

Какво търсиш днес?