Весела Тричкова

Арфистка с дългогодишна музикална кариера, Весела Тричкова завършва магистратура в НМА „Панчо Владигеров“ при проф. Малина Христова. Още като студентка спечелва конкурс за участие в сесиите на международния младежки оркестър Jeunesse Musicale в Швеция и Германия.
От 2000 г. Весела Тричкова свири соло-арфа в Софийската филхармония. Има множество записи като солист и в рамките на различни симфонични оркестри – Софийската филхармония, оркестъра на БНР, Македонската и Белградска филхармонии, Държавния оркестър на гр. Солун и редица други. Нейният репертоар обхваща всички стилове и епохи, а богатата й концертна дейност включва изяви както на наши, така и на множество международни сцени, сред които Лондон, Йерусалим, Париж, Москва, Сеул.
През учебната 2017/2018 година Весела Тричкова е хоноруван преподавател по арфа в НМУ “Любомир Пипков”, но поради огромната си заетост тя прекъсва тази си дейност.
Освен на соловата и оркестровата музика, арфистката се посвещава и на камерната музика. Тя е един от създателите на първия български арфов квартет, с който изнасят концерти в София, Созопол и Париж. Весела има дългогодишни творчески контакти с КА „Софийски солисти“, а също така си е партнирала и с едни от най-добрите български флейтисти – Кремена Ачева, Яна Михайлова, проф. Георги Спасов.

Галерия

Какво търсиш днес?