АНДРЕА КАРЕ е сред най-известните италиански тенори от своето поколение. След обучението си в Консерваторията „Джузепе Верди“ в Торино, той участва и печели Международния оперен конкурс в Сполето (2005). Има възможността на учи при Лучано Павароти и впоследствие – при Райна Кабаиванска.

Кариерата му е свързана с най-горемите оперни театри в света: пее в Кралската опера Ковънт Гардън, в Театъра на Женева, Кралската шведска опера, в Болшой театър, Театро Реджо в Торино, Римската опера, Дойче опер – Берлин, Държавната опера в Хамбург, Миланската скала, Театро „Ла Фениче“ във Венеция, Театро Комунале в Болоня, Театро „Масимо” в Палермо, Националния център за сценични изкуства в Пекин, Канадската оперна трупа и др. Андреа Каре работи под диригентството на Даниеле Калегари, Паоло Аривабени, Бруно Бартолети, Рикардо Шайи, Джанандреа Нозеда, Евелино Пидо, Доминго Хиндоян, Даниел Орен, Пинкас Щайнберг и др.

Репертоарът му включва водещите роли в оперите „Дон Карлос“, „Стифелио“, „Самсон и Сигурд“, „Бал с маски“, „Тоска“, „Джоконда“, „Норма“, „Медеа“, „Мадам Бътерфлай“ и др. Сред забележителните му изяви са ролите на Дон Хозе от „Кармен“ на сцената на Болшой театър в Москва и в „Ковънт Гардън“ в Лондон.

Ангажиментитe на Андреа Каре през този сезон са свързани отново с „Ковънт Гардън”, с Кралската шведска опера, с Мичиганския театър, Финландската национална опера, с Театъра в Мадрид и с Двореца на изкуствата във Валенсия. Предстоят му дебюти в Метрополитен опера в Ню Йорк и във Виенската Щаaтсопер.

Участва в звукозаписа  на  „Набуко“  с Кралската опера – Лондон заедно с Пласидо Доминго, реализиран за Sony Classical (2015).

 

Галерия

Предстоящи събитияМинали събитияКакво търсиш днес?