Родена в Нагоя, Япония, тя започва да учи пиано в ранна възраст под влиянието на майка си.

След като завършва музикалното училище в Тохо-Гакуен (Япония) в класа на Мидори Миура, тя получава 1-ва награда с отличия под ръководството на проф. Алън Вайс в института Лемен в Белгия.
Следващата степен на образованието ѝ минава под ръководтвото на Лиля Зилберщайн и Павел Гилилов.

Тя е носител на наградата за „Развитие на млад артист“ на Японското министерство на културата. Стипендиант е и на японската фондация „Жълт ангел“.

Редовно се появява по музикалните сцени като Парижката филхармония, Зал Плейер в Париж, Дворецът на изящните изкуства в Брюксел, Театро Колон в Буенос Айрес и зала Трифони в Токио.

Акане е канена да свири с известни оркестри, включително кремерата Балтика, Синфония Варсовия, Оркестъра на Италианска Швейцария, симфоничния оркестър на Токио под палката на Александър Ведерников, Жан-Жак Канторов, Наото Отомо и Юбер Судан.

Редовно приема покани от различни фестивали; La Roque d’Antheron (Франция), La folle journal на Нант и Токио (Франция, Япония), Шопен и неговата Европа (Полша), Progetto Martha Argerich в Лугано (Швейцария), Фестивал Rhur Klavier (Германия) и Pacific Music Festival (Япония).

Винаги ентусиазирана да изпълнява камерна музика, партньори като Марта Аргерич , Гидон Кремер, Иври Гитлис, Николас Ангелич, Евгени Божанов, Нелсън Гoрнър, Едгар Моро, Лилия Зилберщайн.

Записва за Дойчеграмофон и Уорнър Класи и дебютира самостоятелно с CD от King International Japan. 

Галерия

Какво търсиш днес?