Германо-индонезийският диригент АДРИАН ПРАБАВА се изявява през 2020/2021 с Държавната филхармония на Рейнланд – Пфалц, Нюрнбергските филхармоници, Филхармоничните оркестри в Марсилия и в Лиеж, Словашката филхармония, Президентския симфоничен оркестър на Турция, Атинския държавен оркестър и Вюртембергската филхармония. През този сезон той дебютира с оркестрите на Дижон–Бургон, Метц, Мюлуз, I Pomeriggi Musicali и TonkünstlerOrchester на Долна Австрия.

След големия му успех на 49-ия Международен конкурс за млади диригенти в Безансон през 2005, Курт Мазур го взима за свой асистент в Националния оркестър на Франция от 2006 до 2009. Той става първият бенефициент на Фондацията за млади таланти на Бернард Хайтинк през 2007 и сътрудничи на големия музикант като асистент–диригент на Кралския Концертгебау оркестър в Амстердам.

Адриан Прабава има и обширен оперен репертоар, изграден по време на работата му като постоянен диригент и музикален директор в театъра и филхармонията в Тюринген. За изпълнението на оперетата на Шостакович „Москва – Черьомушки“ получава голямо признание от критиката. Изявява се и в Берлинската Комише Опер („Прилепът“, „Възход и падение на град Махагони“), Театрите в Бон („Хензел и Гретел“) и Магдебург („Въртенето на винта“). Неотдавна дирижира две големи оперни продукции, получили високи оценки от критиката: „Русалка“ на Дворжак в театъра в Берн и „Лоенгрин“ на Вагнер в Словашкия национален театър в Братислава.

Работил е и с Атинския държавен оркестър, Германския Радио-филхармоничен оркестър в Саарбрюкен Кайзерслаутерн, Фестивалния струнен оркестър в Люцерн, Симфоничния оркестър на Исландия, Филхармонията в Йоханесбург, Лондонската филхармония, Националния симфоничен оркестър на Тайван, Северногерманския Радио-филхармоничен оркестър в Хановер, Оркестъра на Париж, Филхармоничните оркестри на Люксембург, Марсилия, Страсбург, Базел и Ставангер, Симфониците на Квебек, Филхармонията в Осло. Напоследък е дебютирал с Камерния оркестър на Люксембург, Филхармоничния оркестър „Канзай“ (Осака), Филхармонията във Вроцлав, Северногерманската филхармония в Рощок, Симфоничния оркестър в Одензе, Националния симфоничен оркестър на Колумбия и Западногерманския Радиооркестър.

Адриан Прабава е учил цигулка във Висшето училище за музика в Детмолд и дирижиране при Ейджи Оуе във Висшето училище за музика, театър и медии в Хановер. Посещавал е и майсторските класове на Йорма Панула, който става негов ментор, редом с Курт Мазур и Бернард Хайтинк.

Галерия

Какво търсиш днес?