Национален институт Софийска филхармония

St.George Foundation (SGF), САЩ

Регламент на конкурса

Награден фонд:
Първа награда 5000 щ.д.
Втора награда 3000 щ.д.
Трета награда 1000 щ.д.
Поощрителна награда 500 щ.д.

Условия:
1.Право на участие в конкурса имат композитори от всички националности, без възрастова граница. Конкурсът не е анонимен.
2.Творбите трябва да са нови, неизпълнявани досега макар и частично.
3.Няма ограничение за автори номинирани през предишните конкурси.
4.Всеки участник има право да представи само по една творба с времетраене не по-голямо от 15 минути.
5 Творбите трябва да са с подчертани интонационни и метроритмични похвати /синкопирани ритми/, характерни за българския фолклор.
6.Ако в творбите има солиращ инструмент, то авторът се ангажира с осигуряването и заплащането на солиста.
7. Творбите трябва да са съобразени с оркестров състав не по-голям от:

2*,2*,2*,2*,- 4,2,3,1-timp.+2, Harp,Pianofoprte, Str.

Технически изисквания и срокове:
1.Всеки участник заявява желанието си да участва в конкурса на e-mail адрес: sofiaphil@ibn.bgphilharmony.sofia@gmail.com, като изпрати кратка артистична биография, снимка за публикация, адрес и телефон за контакт.
2.Авторите, участващи в конкурса трябва да изпратят до 15 август 2015 в Софийска филхармония по 5 копия от партитурата и звуков запис/ инструментален, синтезатор или поне клавир/ на произведението си на адрес:

Софийска филхармония
За конкурса 7/8
Ул. Бенковски No 1, София 1000

3.Нотните материали на номинираните творби /пълен комплект щимове двустранно разпечатани и подлепени /трябва да се изпратят до 20 дни след обявяването на резултатите на същия адрес. Авторите, които не са предоставили навреме нотен материал отпадат автоматично от финалния кръг.

Жури и начин на класиране:
1.Финалистите ще бъдат номинирани от петчленно професионално жури.
Решението на журито е окончателно и не подлежи на оспорване.
Членовете на журито нямат право да участват в конкурса
2. До четири номинирани произведения ще бъдат изпълнени на специално организиран концерт – конкурс на Софийската филхармония.
3.Излъчването на победителя и подгласниците става чрез гласуване на публиката в края на концерта със специални бюлетини прикрепени към закупен входен билет или към специална покана.
4.Авторите предоставят правата за изпълнение на този концерт , както и за последващи концертни изпълнения и издаване на компакт-дискове с цел популяризиране на конкурса безвъзмездно.
5.Наградите се връчват същата вечер.

Комисията е в състав:
– Велислав Заимов
– Михаил Пеков
– Георги Арнаудов
– Михаил Големинов
– Иво Калчев (САЩ)

знакът * означава че е допустима оркестрация в която единият от инструменталистите в групата, може да свири на повече от един инструмент в различен строй, например: флейта-пиколо и /или/ алтова флейта, обой-английски рог, кларинет – бас-кларинет и / или/

ес –кларинет, фагот-контрафагот:

забележка: ударните-тастови инструменти не могат да бъдат повече от два и произведението трябва да е написано така, че във всеки един момент един перкусионист да свири на един инструмент и да е предвидено достатъчно време за смяна и подготовка на инструментите.

В случай на невъзможност да бъде изпълнена творбата, поради нарушаване на това условие или поради написани “неизсвиряеми” елементи от нея, поради несъобразяване със спецификата на всеки един от инструментите, номинираното произведение автоматично отпада.

[vls_gf_album id=“190″]