Честит рожден ден на Националния филхармоничен хор!

На днешния ден преди 73 години Светослав Обретенов създава Държавен радиохор, който след смъртта му е преименуван на Българска хорова капела „Светослав Обретенов“. След 1981 г Капелата става се присъединява към Софийската филхармония. Днес гост на Националния филхармоничен хор беше госпожа Сладунка Кирилова, дългогодишен хорист. Ето, какво ни написа тя:

Скъпи колежки и колеги, певци от националния филхармоничен хор „Св. Обретенов“, ЧЕСТИТИ ПРАЗНИЦИ!

Имам честта, като бивша хористка в хора, създаден от Светослав Обретенов на 1-ви ноември 1944г. с Указ на Правителството, като държавен Радиохор да ви поздравя от все сърце по случай Националния празник на Народните будители и рожденият ден на Нашия забележителен хор.

Най – красиви и заслужени оценки даде великия Дмитрий Шостакович, гостувал на хора. Той определи звученето му като ОДУХОТВОРЕН орган – и нежно и величествено и емоционално. А нашият велик Борис Христов, с когото имахме възможност и бяхме много развълнувани да правим записи в катедралата „Св. Александър Невски“,  ни определи като РАЗКОШЕН хор.

Бях щастлива да пея в този разкошен хор тридесет и три години с цялата си душа и глас. Три от тях с вълшебника Светослав Обретенов.

Скъпи колеги, пейте всеотдайно и бъдете щастливи, че пеете в този забележителен хор. 

Дерзайте! Искайте и настоявайте!

Като ви поздравявам, ви пожелавам: бъдете живи и здрави, живейте сплотено и задружно! И пейте! Пейте и се вживявайте в музиката – тогава гласовете стават и по – красиви!

Искрено Ваша: Сладунка Кирилова сега на 87 години

Честит празник на Националния филхармоничен хор!

Честит ден на народните будители! 

 

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Какво търсиш днес?