Софийската филхармония представя Star Wars A New Hope In Concert в Китай

Home/Новини/Софийската филхармония представя Star Wars A New Hope In Concert в Китай

Софийската филхармония представя Star Wars A New Hope In Concert в Китай

Турнето  в най-големите китайски градове е по покана на компанията “Дисни”

С бурни аплаузи и скандирания, продължили повече от 10 минути, приключи първият концерт на Софийската филхармония в най-престижната класическа концертна зала в Китай – Shanghai Oriental Art Center. Открита през 2004 г., залата е впечатляваща с вида си. Тя разполага с 5 сцени и погледната от въздуха има форма на пеперуда. Приемала е почти всички големи световни оркестри, като първи са били музикантите на Берлинската филхармония.

 Състав на Националния ни оркестър  представи премиерно за Китай музиката от Star Wars A New Hope In Concert по покана на компанията „Дисни“. Диригент на първия концерт беше японецът Кейтаро Харада. Сред публиката бяха и представители на „Дисни“, както и официални гости от Китай. След концерта те поздравиха оркестъра и изразиха своя възторг от професионализма на българските музиканти. В неделя към оркестъра се присъединява и маестро Найден Тодоров, който междувременно има два концерта в Германия с носителката на Грами виолончелистката Камил Томас.

Осем са концертите, на които Софийската филхармония ще представи музиката на Джон Уилямс за може би най-популярната филмова поредица. Освен в Шанхай оркестърът ще свири и в градовете Ханджу, Вухан, Нанджинг, Чанша, Шенжен и Гуанджоу. Интересът към концертите е огромен и билетите за тях вече са разпродадени напълно, което според домакините е прецедент в страната. Музикантите ще се завърнат на 20 март.

Междувременно колегите им в София ще представят концерти с маестро Емил Табаков и Евгени Божанов на 14 март и, Марио Хосен и маестро Георги Димитров на 21 март.

By | 2019-03-10T14:40:19+00:00 март 10th, 2019|Categories: Новини|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment