Софийската филхармония отбелязва 100-годишнината на Ленард Бърнстейн

Home/Новини/Софийската филхармония отбелязва 100-годишнината на Ленард Бърнстейн

Софийската филхармония отбелязва 100-годишнината на Ленард Бърнстейн

Колеги, имам удоволствието да ви представя един много специален за нас концерт.

Поздрави!

Софийската филхармония отбелязва 100-годишнината на Ленард Бърнстейн

В годината на Бърнстейн (2018), когато целият свят отбелязва 100 години от рождението му, Софийска филхармония и маестро Найден Тодоров представят неговата Симфония No 3 „Кадиш“. Големият концерт ще се състои на 13 декември в зала „България“.

Ленард Бърнстейн е един от най-обичаните композитори на всички времена. Автор на мюзикъли, опери, камерна и инструментална музика, той остава в сърцата на почитателите си с енергията, която влага в своите произведения. Tой е единственият композитор на класическа музика, който пробива на Бродуей с мюзикъла „Уестсайдска история“.  Почитан диригент, неговият емоционален и искрен стил на подиума го прави истинска звезда не само сред почитателите на класиката.

Носител на множество награди, той остава в историята и със своята просветителска  и педагогическа  дейност.

С този концерт Софийска филхармония отбелязва и още една годишнина – 90 години от рождението на големия български композитор Александър Танев.

Неговата дъщеря, голямата българска пианистка Борислава Танева, ще представи едно от най-красивите му произведения – Дивертименто концертанте за пиано.

Концертът е със специалното участие на оперната прима – сопраното Ина Кънчева, Веселин Будаков,  Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов“, Детският филхармоничен хор с диригент Славил Димитров и смесеният хор на БНР с диригент Любомира Александрова .

Билетите са в продажба в мрежата на eventim.bgticketsbg.com и на касата на Софийска филхармония в зала „България“.
През месец декември билетите за всички концерти на Софийската филхармония се предлагат с 30% отстъпка, а за учениците и студентите входът е безплатен.

Снимки: Найден Тодоров – фотограф Василка Балевска

Ина Кънчева – фотограф Силвия Братанова

Борислава Танева  – личен архив

By | 2018-12-08T12:16:14+00:00 декември 8th, 2018|Categories: Новини|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment