Софийската филхармония и Фортисимо фамилия представят „Цигулката в киното”

Шедьоври на филмовата музика ще звучат в зала „България“ на 16 май от 11:00 часа. Под диригентската палка на Цанислав Петков Софийската филхармония ще изпълни музикални теми от филми като “Гладиатор”, “Карибски пирати”, “Мисията невъзможна”, “Розовата пантера”, “Маската на Зоро”, “Списъкът на Шиндлер”. Общото между тях са цигулковите теми, изсвирени от Чавдар Вълков. А очарователната звезда на българското кино Ани Пападопулу ще разкаже историята на лентите.

Концертът е част от образователната програма на Софийската филхармония „Фортисимо фамилия“ и е подходящ за всички възрасти, но най-вече за любителите на седмото изкуство. Цигулката е в центъра на този музикален коктейл, защото много често, именно нейният глас е използван, за да изпълни най-внушителните ноти, написани от композиторите.

През миналия век филмовата музика се превърна в отделен жанр, който някои познавачи определят като „съвременна класика“. Създадена най-често за голям симфоничен оркестър, като неизменна част от големите холивудски или европейски продукции, тя се превръща във важна част от успеха на филмите.

Билети за концерта могат да се закупят в мрежата на Ивентим, както и на касата на зала “България”.

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Какво търсиш днес?