Солисти от Италия, Франция и България в “Реквием” на Верди

Home/Новини/Солисти от Италия, Франция и България в “Реквием” на Верди

Солисти от Италия, Франция и България в “Реквием” на Верди

На 5 април, в навечерието на Великден, Софийската филхармония представяРеквиемна Джузепе Верди. Мецосопрано ?1 в света Веселина Кацарова, сопраното Мария Цветкова, италианския тенор Марио Маланини и френския баритон Сирил Ровери са солистите, които ще интерпретират музиката на Верди на сцената на зала България.

Верди пишеРеквиемна своя характерен, чувствен, горещ, контрастен и конкретен език, както в найярките му оперни опуси. В седемте части на произведението се наслаждаваме на неповторима свежест и разнообразие на темброви и хармонични нюанси, които изразяват океан от чувстваот гневен протест и дълбоко страдание до страстна мечта и надежда за свобода и щастие. Реквиемната меса се изпълнява от четирима солисти, хор и оркестър, които композиторът съчетава по гениален начин.

За подготовката на концерта на 5 април маестро Найден Тодоров споделя: “Изборът на солисти е основополагащ за представянето на произведение катоРеквиемна Верди. Изпитвам дълбоко уважение и почитание към оперната ни прима Веселина Кацарова, благодарен съм на прекрасната Мария Цветкова, която отново прие поканата ми да работим заедно. Щастлив съм, че на сцената на зала България ще излезе талантливия италиански тенор Марио Маланини, както и че ще имам възможността за първи път да работя с едно от новите имена на световната музикална сцена Сирил Роверифренски баритон с дълбок и емоционален тембър. Не можем да пропуснем и важната роля на Софийската филхармония и Националния филхармоничен хорСветослав Обретенов”, с които активно репетираме за вечерта на 5 април. Благодарение на Верди и неговияРеквиемза първи път творби от този жанр излизат извън църквите и се изпълняват в концертни и оперни зали. Неслучайно избрахме последния ден преди Великденските празници, за да изпълним това произведениедълбоко и драматично, което носи откровението и дълбините на човешката душа, трепета пред пред могъществото на Твореца и в същото време вътрешната сила на човека като творец на своя малък свят.”.

Билети заРеквиемот Верди все още са налични на касата на зала България, Ипей, Тикетсбг и Ивентим. Цените са от 25 до 40 лв.

By | 2018-05-23T11:39:57+00:00 март 27th, 2018|Categories: Новини|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment