Класическата музика като подарък за празниците е новата инициатива на Софийска филхармония

Софийската филхармония кани всички да се насладят на красиви концертни програми и предизвиква публиката да избере за своите близки и приятели подарък – концерт за празниците. Подготвените специални подаръчни предложения от „Подари концерт за Коледа“ е новата инициатива на Софийска филхармония, с която музикантите отправят своята покана към всички да разчупят своето виждане и да направят нестандартен, ценен и стойностен подарък.

За своите почитатели Филхармонията предоставя и възможности за преференциални цени на представителните програми от серията „Специални концерти“, съобразно броя закупени билети. Със сигурност такъв подарък ще донесе много приятни емоции и радост на вашите близки.

Интригуващият концертен сезон продължава с широко разгърнато разнообразие от концерти, за да може всяка публика да открие себе си в някой или няколко концерта. Така всеки се чувства добре дошъл и добре посрещнат.

Ето и част предстоящите ни декемврийски Коледно-Новогодишните предложения, две от които са от нашите „Специални концерти“:
На 23 декември ви очаква вълнуващия Коледен концерт с участието на Орлин Горанов, а на 29 декември предстои Новогодишния концерт с гости – звездите на европейските оперни сцени Ева Линд и Михаел Беджай, които ще ви пренесат, в света на музикалното вълшебство с валсовете на Щраус, оперетите на Лехар и Калман.

Празничният месец декември в Софийска филхармония обещава наситени с настроение и приятни музикални прежиявявания програми:
На 13 декември и 15 декември Жан-Бернар Помие – едно емблематично име в музикалния свят -ще се изяви като солист и диригент на Софийска филхармония с изцяло френска програма на 13 декември. В амплоато му на камерен музикант можете да го видите на сцената на Камерна зала „България“ на 15 декември, където ще музицира заедно с именити солисти на Филхармонията.
Камерна зала отново ще заблести на 16 декември под звуците на ансамбъл “Saltarello”, които заедно със специалния гост Атанас Кръстев (виолончело) ще свирят творби от Бах, Вивалди и Хендел.

Непременно имайте предвид концерта на 17 декември – Софийска филхармония поднася на своята публика един забележителен концерт – изпълнението на ораторията „Месия“ от Хендел, която ще звучи под диригентството на именития диригент Урош Лайовиц, със звезден певчески състав и с участието на Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов”.

В празничния афиш на Филхармонията „София квартет“ участват с програма от любими популярни класически творби, които можете да слушате в Коледно матине на 20 декември от 11:30 часа, а за почитателите на органовите концерти Велин Илиев (орган) заедно с изявени солисти от Софийската филхармония е подготвил един много специален Коледен концерт – 20 декември от 17 часа.

Очакваме ви на традиционният концерт на Хор на софийските момчета, с диригент Адриана Благоева, който е точно на Рождество Христово – 25 декември, с начален час 18 часа.

Веднага след Нова година ще гостуват изключителните български оперни прими Веселина Кацарова и Красимира Стоянова с неповотрими концерти с оперни арии.

Изберете концерт от богатите програми на Софийска филхармония и подарете музика на хората, които обичате!