Какво е времето за Кварто квартет и Софийски солисти?

Два от най-атрактивните струнни състави под диригентството на Пламен Джуров се събират на сцената на зала „България“ на 12 май, за да представят вълнуваща програма с произведения на Вивалди. Концертът ще зависи от актуалната прогноза за деня.

За първи път Кварто Квартет ще изсвири прочутата „La Follia” (Лудостта) на Антонио Вивалди във виртуозна версия за соло цигулка, квартет и струнен оркестър. Произведението е доста познато за широката публика и благодарение на филмовата лента „Казанова“ от 2005 г.

В програмата са включени още „La Stravaganza “ и „На Анна-Мария“. Ще чуем и авторска версия на концерт за флейта „Славея“, но този път „птичките“ ще са многобройни и нежно „чуруликащи“ на сцената чрез своите цигулки.

Изненадата, както за публиката, така и за музикантите, ще бъде накрая. Концертът ще завърши с една част от „Годишните времена“ на Вивалди, според актуалната прогноза за време в столицата. Дали ще е слънчево, мрачно или дъждовно, времето в София ще определи финала на концерта „La Follia“. За повече информация, следете прогнозата за времето на 12 май и посетете касата на зала „България“ или нашите партньори за онлайн продажба на билети: Тикетсбг и Ипей.

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Какво търсиш днес?