Ицко Финци празнува юбилей в компанията на Софийската филхармония

Нa 11 октомври от 19 ч. Ицко Финци ще отбележи своя 85-и рожден ден на сцената на Зала „България“. В концерт-спектакъла ще вземе участие Софийската филхармония, дирижирана от маестро Найден Тодоров.

В програмата ще видите:

премиера на художествено-документалния филм „Уилям Шекспир: най-известният човек, който никога не е съществувал“ и концерт с участието на Софийска филхармония с диригент Найден Тодоров, солист Георги Михайлов.

снимка: Александър Нишков за Софийската филхармония

 

В продължение на години театралният режисьор Т. С. Селзник е обсебен от идеята, че Уилям Шекспир от Стратфорд не е истинският автор на Шекспировата драматургия. Такъв човек е съществувал, да, но той е бил единствено актьор и успешен предприемач. А творецът, създал пиесите „Хамлет“ и „Крал Лир“, е друга личност. Личност, която иска да остане скрита…

Това е сюжетът на художествено-документалния филм, чиято премиера ще бъде в зала „България“. А Ицко Финци ще бъде в няколко роли – и на екрана, и на сцената: обсебен от безумна идея режисьор, самодеен бездарен актьор, първокласен диригент, кръчмарски цигулар, Шекспир и дори… самия себе си.
Билети на касата на зала „България“, Ипей, Ивентим и Тикетсбг.

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Какво търсиш днес?