Живописна изложба на Велин Динев

Home/Новини/Живописна изложба на Велин Динев

Живописна изложба на Велин Динев

На 25 януари в 18 часа в галерия „България“ откриваме живописна изложба на Велин Динев
Художникът завършва Националната художествена академия в София, специалност Текстил при проф. Марин Върбанов.
Всички ние които гледаме неговите картини се радваме на неговия своеобразен ренесанс в изкуството, на неговата работоспособност и неизчерпаем творчески потенциал.
Живописта му не е цел или форма, а начин на общуване, подчинена е на строга архитектоничност и артистична логика.
Най-често, в основата на любимите му хармонии лежи контрастът на червените, които се допълват и усилват от зелените, ултрамаринът -от оранжевите, виолетът от жълтите. Това динамично равновесие на допълнителните цветове им предава своеобразна декоративна интонация. На лице е обмислена и балансирана цветова хармония, която създава впечатление за дълбочина и драматично напрежение. Велин привежда всички изразни средства в единство, подчинявайки ги на пластичната си експресия, независимо от първоначалния природен мотив.
Чрез своята емоция авторът полага върху действителността своята сетивност. Абстрактните форми подчертават това, което е същността на природата, появявайки се като резултат – втора природа.
Отделните елементи, от които художникът гради своя свят от форми и цветове, са свързани с пространството на картината и създават илюзия за дълбочина и близост.
През 2018 година получава голямата награда „Сирак Скитник“ за живопис.
Негови творби има в музеи и частни колекционери от цял свят.

By | 2019-01-25T15:42:36+00:00 януари 25th, 2019|Categories: Новини|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment